Rólunk

Nyomtatás

Egyesületünk 2008. december 31-én, egy közösségi portálon létrejött csoportosulásból nőtte ki magát. Azzal a céllal alakult a csapat, hogy összefogja Hajdú-Bihar megye motorosait. A debreceni és környező motorosok ezen kezdeményezést olyan hatalmas érdeklődéssel és támogatással fogadták, hogy a csapat, a közösségi fórumon túllépve létrehozta ezen önálló honlapját, majd 2009. májusában hivatalosan is bejegyzésre került a Hajdú-Bihari Motorosok Egyesület.

Egyesületünk céljai közé tartozik a motorosokról kialakult kép formálása, a szabályos és biztonságos közlekedés elősegítése, a közlekedés moráljának javítása, valamint a motorosok életéből ki nem maradható Debreceni Motoros Fesztivál szervezése, lebonyolítása és más motoros csapatokkal való kapcsolattartás határon innen és túl.

Jelszavaink:”Biztonság, Csapat, Kultúra!” és sose felejtsük el, hogy „Mindenkit hazavárnak!”.

 Mit tettünk eddig, - a teljesség igénye nélkül -?

2009-ben egyesületünk még gyerekcipőben járt, de már akkor sem ült tétlenül. Motoros Családi napot rendezett a Víg-Kend Majorban, majd Jótékonysági gyűjtést és gurulást szervezett a Hajdúszoboszlói Gyermekotthon lakóinak. Ettől kezdve az elmúlt években, volt alelnökünknek köszönhetően részt vettünk a „Motorosok a Gyerekekért” programban, melyben sok gyerek számára okoztunk felejthetetlen pillanatokat és örömet.

Minden motoros idényt Szezonnyitó Gurulással nyitunk, hogy felhívjuk közlekedési partnereink figyelmét arra, indulnak a motorok, és a téli időben szögre akasztott bukósisakok előkerülnek, újra a forgalom részeseivé válunk. Tavasszal fontos, hogy a megkopott reflexeket felfrissítsük, így ennek elősegítése érdekében Vezetéstechnikai Tréningeket szervezünk a Közlekedés Biztonságáért Alapítvány együttműködésével és segítségével. A nyári szezont közös gurulásokkal és motoros találkozókra járással töltjük.

Ahogy haladunk előre, hirdetve a biztonságos motorozást, kaptunk egy felkérést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályától, hogy a csapat vegyen részt a Törés-Pont baleset-megelőzési programban. Az előadásokon a jövő motorosainak figyelmét az ésszerűbb motorozásra kívánjuk felhívni.

10 év után ismét lett Debrecenben motoros találkozó, ami ötödik alkalommal kerül megrendezésre Debreceni Motoros Fesztivál néven.

Az idény végét Szezonzáró Gurulással zárjuk, ekkor búcsúzunk a jó időtől és kis időre a szeretett vasunktól. Minden év decemberében van még egy megmozdulásunk, amikor is motoros mikulásokkal lepjük el Debrecen főterét. Itt a szaloncukrokat bukósisakokból kínálva kedveskedünk a gyerekeknek és a járókelőknek, hiszen mindenkinek tudnia kell „motorosok jó emberek”. De a szezon végével nem ér véget a motoros létforma, ilyenkor csapatunk ugyanúgy tartja a kapcsolatot, eseményeket szervez és lázasan készül a következő szezonra.

Az évek alatt „fiatal” csapatunk létszáma folyamatosan nőtt és kovácsolódott össze.

Jelenleg 50 taggal rendelkezik Egyesületünk.

Ha szívesen találkoznál velünk, akkor a Klubházunkban minden hónap második szombatján este 20:00-tól Nyílt Nap vár. (HBME Klubház Debrecen, Kinizsi u. 55.)

Kövess minket figyelemmel a Facebookon is:

 https://www.facebook.com/#!/hbme.csapata?fref=ts 

 https://www.facebook.com/pages/HBME-Hajd%C3%BA-Bihari-Motorosok-Egyes%C3%BClete/152765024775407?ref=hl

Motoros üdvözlettel: HBME Csapata

 

Egyesületünkhöz tartozó dokumentumok:

Alapszbályzat

Belépési nyilatkozat pártoló tagsághoz

Kilépési nyilatkozat

Bejelentkezés


Elfelejtetted bejelentkezési nevedet?
Még nincs fiókod? Regisztrálok

Aktuális események

Nincs esemény

Eseménynaptár

Utolsó hónap november 2017 Következő hónap
H K SZ CS P SZ V
week 44 1 2 3 4 5
week 45 6 7 8 9 10 11 12
week 46 13 14 15 16 17 18 19
week 47 20 21 22 23 24 25 26
week 48 27 28 29 30

Az év bulija:

Debreceni Motoros Fesztivál
2016

hamarosan részletek.....

http://www.debrecenifesztival.hu/

 

Partnereink

Nando logo

 
brdi logo
  
belker udvar logo

honda-logo 

27 

327121 143022162463582 143021835796948 199578 449351918 o

Eb-recen logo

HBME logo

 

Weboldalt készítette: